FULTIVIT-D3 20000IE CAPS ZACHT 4

FULTIVIT-D3 20000IE CAPS ZACHT 4
FULTIVIT-D3 20000IE CAPS ZACHT 4

Fultivit-D3-producten bevatten vitamine D3 die zowel de absorptie en het metabolisme van calcium als de opname van calcium in het botweefsel regelt. Deze geneesmiddelen worden gebruikt om een tekor...

Artikelnummer

3958089 

€ 7,35
€ 6,47
Prijs per 1

Voorraad :

Het aantal Spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 10
Aantal: 
Bestellen
 
Fultivit-D3-producten bevatten vitamine D3 die zowel de absorptie en het metabolisme van calcium als de opname van calcium in het botweefsel regelt. Deze geneesmiddelen worden gebruikt om een tekort aan vitamine D3 te voorkomen en te behandelen. Mogelijk schrijft uw arts dit geneesmiddel voor ter aanvulling van specifieke medicijnen tegen botverlies

Waarschuwing

Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met Fultivit-D3?
Neem contact op met uw arts of apotheker voordat u Fultivit-D3 inneemt.
- Vitamine D dient met voorzichtigheid te worden gebruikt als u nierschade, een nierziekte of een hartziekte heeft, aangezien u een hoger risico op hypercalciëmie (verhoogde calciumconcentraties in het bloed) kan hebben.
- Als u nierschade of een nierziekte heeft, dienen de fosfaatconcentraties in het bloed te worden gecontroleerd.
- De behandeling dient te worden gestopt indien symptomen optreden als gevolg van een teveel aan vitamine D: vermoeidheid, misselijkheid, diarree, verhoogd urinevolume.  
- Bij inname van hoge doses vitamine D dienen de calciumconcentraties in het bloed en/of de urine nauwgezet te worden gecontroleerd.
- Tijdens een langetermijnbehandeling met een dagelijkse dosis vitamine D van meer dan 1000 IE dienen de calciumconcentraties in het bloed te worden gecontroleerd.
- Voorzichtigheid is vereist als u een behandeling ondergaat met bepaalde geneesmiddelen die gebruikt worden om hartaandoeningen te behandelen (bijv. hartglycosiden, zoals digoxine).

Kinderen Capsules zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar wegens het risico op verstikking.

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt. Vitamine D gaat over in de moedermelk. Daarmee dient rekening te worden gehouden bij het toedienen van vitamine D aan een kind dat borstvoeding krijgt. Tijdens de zwangerschap en borstvoeding wordt aanbevolen de dagelijkse inname van 600 IE vitamine D niet te overschrijden, en wanneer een tekort aan vitamine D is bevestigd, bedraagt de maximale aanbevolen dosis 4000 IE. Fultivit-D3 20 000 IE zachte capsules worden wegens hun hoge sterkte niet aanbevolen voor gebruik bij zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Gebruik

Gebruik bij volwassenen en jongeren tot 18 jaar

Voor de preventie van een vitamine D-tekort bij volwassenen en jongeren (12 jaar en ouder) is de aanbevolen dosering: Eén capsule per maand.

Voor de behandeling van een tekort aan vitamine D bij volwassenen en jongeren (12 jaar en ouder) wordt de dosering individueel aangepast.

Voor hoge oplaaddoses als startdosering voor de behandeling van vitamine D-tekort onder medisch toezicht dient de nodige enkelvoudige dosering of een cumulatieve dosis te worden bepaald door de arts.

De maandelijkse dosis mag 120 000 IE niet overschrijden (i.e. een maximum van 1 capsule per week)

Wanneer u per ongeluk meer Fultivit-D3 heeft ingenomen dan voorgeschreven, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts, apotheker of het Antigifcentrum (tel. 070/245.245). Neem indien mogelijk het geneesmiddel, de doos en deze bijsluiter mee om aan de arts te tonen. Als u te veel vitamine D3 inneemt, kan u zich misselijk voelen of braken, geconstipeerd geraken of buikpijn hebben, zwakke spieren, vermoeidheid, een gebrek aan eetlust en in ernstige gevallen een onregelmatige hartslag hebben.

Samenstelling

Elke capsule bevat: 20 000 IE cholecalciferol (equivalent aan 500 microgram vitamine D3). De andere stoffen in Fultivit-D3 (vitamine D3) zijn: Inhoud van de capsule: Geraffineerde maïsolie, gebutyleerd hydroxytolueen (BHT) (E321) Capsuleomhulsel: Gelatine (E441), glycerol (E422), chinolinegeel (E104), gezuiverd water

 

 

 

 

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Volg ons

Onze troeven

Milieubewust

CO2 neutrale levering. Discrete, stevige recyclageverpakking.

Voordelig

Altijd interessante promo's. Bij elke bestelling gratis staaltjes of attentie.

Contacteer ons

Apotheek Sluizeken Gent
Sluizeken 13
9000 Gent
België

info@christophar.be
Tel.: +32 9 225 43 93

BTW : BE0838.581.925

Veilig betalen

Erkenningen

BeCommerce
fagg
fagg
Fijn dat je ons bezoekt. Wij maken op onze website gebruik van functionele cookies om het bezoek te analyseren en om je voorkeuren op te slaan. Zo kunnen we jou een optimale gebruikerservaring bieden. Door op accepteren en doorgaan te klikken ga je akkoord met het gebruik van cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring.