6D ULTRA GEL + CAFFEINE BLACKCURRANT 6X70ML

6D ULTRA GEL + CAFFEINE BLACKCURRANT 6X70ML
6D ULTRA GEL + CAFFEINE BLACKCURRANT 6X70ML
0 Review | Review toevoegen
45g koolhydraten, zodat 90-120g koolhydraten per uur eenvoudig bereikt kan worden. 1:1 CARB MIX, voor een maximale energieopname in combinatie met 2:1 CARB MIX. 200mg natrium, voor een snelle aanvulli

Artikelnummer

4592267

€ 18,50
€ 16,16
Prijs per stuk
Het aantal Spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 30
Aantal: 
Bestellen
 

Aanbevolen gebruik

Gebruik 1-2 gels per uur, afhankelijk van de duur en de intensiteit van de inspanning en de mogelijke combinatie met andere koolhydraatrijke producten, met een maximum van 5 gels per dag.

Te combineren met andere 6d producten met een 2:1 CARB MIX om een koolhydraatinname van 90-120g per uur te bereiken. Omwille van de hoge concentratie aan koolhydraten (suikers) en natrium is het aanbevolen 6d ULTRA GEL steeds te gebruiken in combinatie met water. Dit garandeert een vlotte vertering en reduceert het risico op maag-darmklachten.

Bevat cafeïne (107mg/100ml). Niet geschikt voor kinderen en zwangere of lacterende vrouwen.

Waarom 45g koolhydraten?

Tijdens ‘ultra’ duurinspanningen streven sporters vaak naar koolhydraatinnames van minstens 90g tot maximaal 120g per uur. Dergelijk hoge innames zijn moeilijker te bereiken met producten die slechts 20-30g koolhydraten per portie bevatten. Daarom bevat de ULTRA GEL een dosis van 45g koolhydraten zodat de aanbeveling van 90g per uur reeds bereikt wordt met amper 2 gels per uur. Door nog 30g extra koolhydraten toe te voegen uit het zeer gevarieerde 6d 2:1 CARB MIX-gamma kan de maximaal aanbevolen inname van 120g per uur dan vlot verkregen worden.

Waarom een 1:1 glucose:fructose mengsel (CARB MIX )?

Koolhydraten worden opgenomen ter hoogte van de darm. De darm kan maximaal ±60g glucose per uur opnemen, terwijl dit voor fructose minstens ±30g bedraagt. Mits de nodige ‘darmtraining’ kan je met producten uit ons 2:1 CARB MIX-gamma tot minstens 90g per uur opnemen. Maar we zien steeds vaker dat duursporters de uiterste grenzen van de darmcapaciteit opzoeken door zelfs tot 120g koolhydraten per uur in te nemen. Onderzoek heeft aangetoond dat dit mogelijk is, maar enkel door gebruik te maken van een koolhydraatmix met meer fructose, richting 1:1 CARB MIX i.p.v. de populaire 2:1 CARB MIX. Doe je dit niet, dan verhoogt het risico op maag-darmklachten omdat je meer glucose inneemt dan de darm kan opnemen. Daarom kozen we voor een 1:1 CARB MIX in de ULTRA GEL. Door 2 ULTRA GELS per uur te combineren met 30g koolhydraten uit het 2:1 CARB MIX-gamma, bereik je een gemiddelde koolhydraatratio van 1:0.8 bij een totale inname van 120g per uur. De ULTRA GEL is daarom de ideale aanvulling op het uitstekende gamma van 6d sportdranken, gels, en repen met een 2:1 CARB MIX, en biedt aldus nog meer flexibele oplossingen voor een optimale inname van koolhydraten tijdens inspanning.

Waarom 75 mg cafeïne?

De ULTRA GEL+ CAFEÏNE bevat naast 45g koolhydraten en 200mg natrium ook 75mg cafeïne. Cafeïne kan de prestatie verbeteren door de mentale alertheid te stimuleren, en het ontstaan van vermoeidheid tijdens duurinspanningen uit te stellen. Daarom is 6d ULTRA GEL+ CAFEÏNE de ideale energiegel voor duursporters die het cafeïnegehalte in het bloed wensen op te drijven in aanloop naar een moeilijk/beslissend wedstrijdmoment.

Sorteren op:

Geen reviews gevonden.

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Volg ons

Onze troeven

Milieubewust

CO2 neutrale levering. Discrete, stevige recyclageverpakking.

Voordelig

Altijd interessante promo's. Bij elke bestelling gratis staaltjes of attentie.

Contacteer ons

Apotheek Sluizeken Gent
Sluizeken 13
9000 Gent
België

info@christophar.be
Tel.: +32 9 225 43 93

BTW : BE0838.581.925

Veilig betalen

Erkenningen

fagg
fagg
fagg
Fijn dat je ons bezoekt. Wij maken op onze website gebruik van functionele cookies om het bezoek te analyseren en om je voorkeuren op te slaan. Zo kunnen we jou een optimale gebruikerservaring bieden. Door op accepteren en doorgaan te klikken ga je akkoord met het gebruik van cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring.